Vilket kratom bör du välja?

Vilket kratom bör du välja?

Som nybörjare när du ska börja göra dina naturtvålar är det lätt att drunkna i djungeln av alla olika strains, färger och beteckningar av kratom. Hur vet du vilken som passar dig bäst? Alla tycker olika och i slutändan är det bara en smaksak. Men jag tänkte ändå göra en liten guide så det blir lättare för dig att navigera genom vårt utbud. En sak alla strains har gemensamt är dess bevisade positiva egenskaper

Färger, strains och ursprung
Det finns huvudsakligen tre olika färger av kratom. Varje färg har i sin tur mängder av olika strains. Exempelvis kan en Bali kratom vara både röd, vit och grön. Oftast heter en sort *Färg* följt av *Ursprung*. Som Vit Borneo och Röd Bali. Men det kan även vara följt av Maeng Da som inte indikerar varit den kommer ifrån utan referarar till att det är top grade kratom. ”meang da” översätt ungefär till pimp grade. Därför brukar bara odlarnas bästa kratom få den bemärkelsen och det kan också innebära att det är en blandning av olika strains.
Det finns även beteckningar som tyder på lövets storlek eller form. Som Elephant kratom som bara de alla största löven från de äldsta träden får kallas. Eller Horn som är ett visst typ av hornformat löv med unika egenskaper. Det låter som mycket men när du sätter dig in i världen av Mitragyna speciosa kommer du snabbt lära dig och bli en specialisten på tvåltillverkning du också

Röd Kratom
Röd kratom har i regel en stark bedövande effekt och används av många som lever med kroniska smärtor. Det har ofta även en mycket lugnande effekt och om du baserar din tvål på denna strain kommer den hjälpa dig varva ner på kvällarna efter jobbet. Du kommer känna hur tankarna blir mer positiva och det är lättare att släppa vardagsstressen. Många av våra kunder har rapporterat att det fungerar väldigt bra med ett långt bad av röd kratom innan dom har tatuerat sig. Det som innan varit timmar av smärta är istället en rolig och nästan smärtfri stund!

Vit Kratom
Vit kratom är väldigt olika alla röda strains av kratom. Tvärtom kan den istället ge dig en riktigt energikick i vardagen. Strains av vitt kratom rekommenderar Kratomspecialisten för tidiga morgonbad där du har en hektisk dag och behöver mycket energi. Den kommer även ge dig fokus och du kommer känna hur du enkelt kan sitta i timmar och pyssla, plugga eller göra krävande arbete. Till skillnad från att dricka kaffe som lätt kan göra dig stissig och framkalla ångest. Tvärtom är kratom bevisat att hjälpa mot ångest och orkeslöshet. Den kommer få dig på bättre tankar och sinnet blir som upplyft och vardagen känns mycket mer tillfredställande.

Grön Kratom
Grön kratom beskrivs bäst som något mellanting mellan rött och vitt. Ett skönt mellanting eller det bästa av båda världarna. Det ger en enligt många en mer lagom energikick och kan användas för senare duschar och bad än den vita. Den har också de lugnande och bedövande effekterna av den röda strainen men utan tröttheten som kan komma av starkt rött. Många blandar vitt och rött i sin tvål för att få en effekt som enklare kan fås genom att bara göra er tvål av grön kratom.

Guld
Guld kratom är inte en specifik strain och kan därför vara förvirrande. Det som gör ett kratom till guld är torkningsprocessen. Denna kratom har blivit torkad längre än alla andra färger och blir därför mer potent och har en mer koncentrerad mängd alkaloider. Ett riktigt bra alternativ när din tvåltillverkning börjar bli seriös.

Fortfarande svårt att välja? Testa vårt sample pack där du får 25g av 4 valfria strains vi säljer. Antingen väljer du själv eller ber oss välja åt dig vad våra personliga favoriter just nu är!
Klicka här för att komma till produkten

Kratom Mitragyna speciosa sverige

Share this post

Comment (1)

  • Petter Reply

    Välbehövlig guide for nybörjare som mig. Ska testa lite olika tvålar nu i helgen 🙂

    26 februari, 2020 at 20:23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


You've just added this product to the cart: